aankomende evenementen

Workshop Georgische Zang

Net als vorig jaar geeft Nana Mzhavanadze in het najaar weer workshops Georgische zang in Nijmegen.
En wel op 25 en 26 oktober voor iedereen en op 27 en 28 oktober voor hen die al vertrouwd zijn met het Georgisch zingen.
25, 26 en 27 oktober 10.00 -16.00 uur, 28 oktober 12.00 -18.00 uur.
De betaling kunt u overmaken op:
NL41INGB0005225448
t.n.v. G.J. Kessels te Nijmegen.
o.v.v. Workshop Georgische zang

Weidler Kwartet

zondag 24 november 14.30 uur

Het Weidler Kwartet ontleent zijn naam aan de eigenzinnige Neurenbergse vioolbouwers Karl en Hartmut Weidler, die door enkele veranderingen in de constructie en door het gebruik van andere houtsoorten nieuwe mogelijkheden tot stand brachten voor het strijkkwartet.
Het Weidler Kwartet, dat voornamelijk op deze instrumenten speelt, ziet het als een uitdaging om deze vernieuwingen in klank om te zetten en krijgt daarbij enthousiaste reacties van pers en publiek.
Sinds de oprichting in 1987 gaf het kwartet concerten en workshops in Nederland, Duitsland, België, Zweden, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland. Het concerteerde in kerken, gevangenissen, concertzalen en scholen.
Ook maakten zij opnamen voor verschillende omroepen (o.a. voor het programma “De Nederlanden”) en voor CD’s met werken van Sjostakovitsj, Ullmann, Webern en improvisaties.
Kaarten aan de zaal 18,00
(kind/student 5,-)
http://weidlerkwartet.nl

FRANK BLUEKA

Einstein was a Rolling Stone

Zaterdag 21 december om 19.30 uur / zaal open 19.00 uur

Rockpoëet en songwriter Frank Blueka eert de relativiteit met sterke songs die spelen met tijd en ruimte. Zijn concert is een verrassende ontdekkingsreis over het doorbreken van vaste patronen in de popmuziek.
Bekende nummers van the Rolling Stones passeren de revue in afwisseling met fonkelnieuwe songs van Frank Blueka zelf. Daarnaast interessante muzikale zijpaden, zelfs Beethoven wordt niet overgeslagen. Laat de warme sfeer je meevoeren in de flow van prachtige songs en het vrijdenken van Einstein… Zet samen met Frank Blueka de tijd stil… het licht buigt af… naar het publiek… naar de ruimte… en een gevoel van oneindige mogelijkheden komt boven…
Website: www.einstein-rollingstone.com
Foto: M.P.I. van Oort & O.J. Turner

Kaarten aan de zaal zijn 15 euro
Het is aan te raden om hier te reserveren